top of page
Veterinär med hund

Undersökning

Om något inte känns helt rätt med ditt djur så kan jag göra en första undersökning hemma för att få ett hum om vad det kan röra sig om. Hemma kan jag göra en grundlig klinisk undersökning, ta blodprov, göra öronundersökningar, sy ihop mindre sår mm. Ibland kan det vara så att det behövs en remiss till en annan veterinär för ytterligare undersökningar. Då ordnar jag med det så att du får rätt hjälp hos rätt veterinär!

Lazy Brown Dog

Ett sista farväl

Till slut kommer tyvärr alltid dagen då man måste säga farväl och låta sitt djur få somna in. Det är viktigt att djuren får ett värdigt avslut och inte ska känna sig rädda och därför är det oftast väldigt skönt om de får vara i sin hemmiljö där de känner sig trygga och lugna. Först brukar djuret få en lugnande spruta i nackskinnet som för det meste knappt brukar märkas. Därefter ger jag en spruta med avlivningsvätska direkt i blodet. Vissa individer kan dra några djupa suckar precis innan de somnar för gott.  När djuret somnat in helt lyssnar jag på hjärtat för att bekräfta döden. När du klappat om sitt djur ordentligt och sagt hej då måste du besluta vad du ska göra med kroppen. Man får begrava smådjur hemma på sin egen tomt, men det finns andra alternativ. Jag kan tyvärr inte ta hand om kroppen.

Drog- och spruta

Vaccination

Se till att din hund eller katt är vaccinerad för att minska smittspridning och förekomst av onödiga sjukdomar. Olika organisationer har olika regler för vaccination. Skicka ett sms eller skriv ett mejl om du har några frågor.

husdjur

Valp/kattunge

besiktning

Har du en kull med valpar eller kattungar som ska besiktigas? Då är det absolut enklaste att veterinären kommer hem till dig, så slipper du transportera alla de små liven. Vid en besiktning ingår id-märkning, vaccination och besiktningsintyg. Behövs pass och avmaskning fixar vi såklart också detta!

kattunge

Åka utomlands?Pass/Avmaskning/Rabies

Om man ska åka utomlands kan man behöva få ett avmaskningsintyg från en veterinär för att få ta in djuret i landet. Detta gäller om man ska resa till Norge, Finland och England bla. Ditt djur måste också ha ett giltigt pass, detta gäller för alla länder. En veterinär måste utfärda passet. Till många länder gäller också att djuret måste vara rabies-vaccinerat. Kolla upp vad som gäller i det land du ska resa till! Det är ditt ansvar som djurägare att ha koll på detta.

Katt och hund

Övrigt

Om du behöver hjälp med något annat som inte är nämt här, hör av dig så försöker vi finna en lösning.

bottom of page